Oppussing

I dette innlegget vil jeg gi alle dere lesere et lite innblikk i hvor jævlig det er å holde på å pusse opp en leilighet. Min samboer og jeg kjøpte oss leilighet for et par måneder siden og tok over i oktober. Vi visste at det ville bli en del å gjøre, men at det skulle bli så mye hadde vi ingen anelse om. Vi ble fortalt at et par kvelder og noen helger var det som skulle til for at leiligheten skulle bli bra, for det var jo bare litt overflateoppussing. Da vi tok over startet vi med godt mot. Vi begynte med å skru ned det gamle kjøkkenet og rive en vegg. Dette gikk ganske greit og var faktisk gjort på en helg. Etter det var det å dra flere ganger på ikea for å velge ut nytt kjøkken, etter å ha vært på ikea tre ganger på tre dager bestilte vi endelig nytt kjøkken. Så var det bare å gå i gang med maling, maling og atter maling. Gangen og stuen ble førsteprioritet. Halvveis ut i maleprosjektet var jeg så lei og jeg kunne gitt mye for å slippe å ta i en malekost igjen. Etterhvert vil man bare bli fortest mulig ferdig og slutter nesten å bry seg om hvordan det ser ut. Sånn var det hvertfall for oss. Vi så på veggene og tenkte at det ser jo faktisk ganske greit ut på avstand og når sola ikke lyser inn. Da er det jo ikke verre enn å kun be folk på kveldstid. I tillegg begynner man å vurdere å leie inn folk til å gjøre alt selv om dette koster mer penger. Bare for å bli ferdig.                                                   

             

 Sånn kan det fort ende med å se ut hvis man blir lei av å male 

Vi flyttet inn i leiligheten en måned etter vi overtok og da hadde fortsatt ikke kjøkkenet kommet, det kom for litt over en uke siden, men har til informasjon fortsatt ikke strøm. Det er en annen ting som er ganske frustrerende med oppussing. Alle disse folkene som skal gjøre sine ting som man må vente på hele tiden. Elektrikeren har vært her flere ganger, men vi har nå kun lys i en stålampe i stua, i gangen og under kjøkkenskapene på kjøkken. Resten av leiligheten er mørklagt. I tillegg har det vært en snekker her som har tatt seg av noe av oppussing, noe som var nødvendig siden av ingen av oss finnes handy. Han har jo da vært ut og inn her flere dager og kommet tidlig på morgenen. Så de dagene jeg har hatt kveldsvakt eller fri, så har det endt med at jeg har rømt fra min egen leiligheten fordi jeg ikke har orket å være der. I tillegg så synes jeg det ble for dumt å ligge i sengen i stua (Ja, den har stått i stua siden vi flyttet inn fordi soverommet ikke er klart og ikke har strøm) å se på han jobbe (haha). Jeg prøvde dette en dag. Jeg la meg i sengen å så på dexter, mens både to elektrikere og snekkeren gikk frem og tilbake og boret i vegger og holdt på. Så da fant jeg fort ut at dette ikke var særlig aktuelt å fortsette med. En dag før jeg skulle på kveldsvakt så dro jeg ut fra huset kl 08, dro på trening og når kl var 10 var jeg da ferdig med å trene og dusje. For å få tiden til å gå gikk jeg da litt rundt i byen og kikket. Til slutt endte jeg med å gå fire runder rundt lille lunggårdsvannet for å få tiden til å gå. Og det har ikke bare vært en dag jeg har vært nødt til å gjøre dette. 

En annen liten utfordring som møtte oss i dette kaoset var da montørene kom for å sette opp kjøkkenet. De skulle holde på å to dager med å montere kjøkkenet og på dag to fant jeg ut at jeg angret meg for valg av benkeplate. Jeg så da at det ikke passet inn med resten av kjøkkenet. Det begynte derfor å haste med å få byttet denne benkeplaten siden de bare hadde noen timer igjen med montering. Jeg ringte ikea to ganger for å få bekreftet at det var mulig å bytte den, men problemet var at jeg måtte ordne med det selv og hadde hverken hadde bil eller henger tilgjengelig og disse benkeplatene var 2,5 meter lange. I all desperasjonen med å få byttet benkeplate endte jeg derfor opp med å legge det ut som en småjobb på finn. Jeg fikk raskt svar fra en fyr som kunne komme å hjelpe med å kjøre benkeplaten tur/retur ikea å bytte den. Da var kl 12 og det hastet ganske mye å komme tilbake med rett benkeplate til montørene. Han fyren med hengeren kom og heldigvis var min samboer hjemme å kunne bli med han også, for jeg var jo selvfølgelig litt skeptisk. Kunne jo tenkes de hadde planer om å kidnappe eller drepe meg. Men, ny benkeplate ble det og kjøkkenet er jeg nå superfornøyd med. Et par dager senere var det også på tide å få inn nytt kjøleskap. Da hadde vi hatt kjøleskapet ute på balkongen i nesten to uker, det inneholdt ikke stort. Stort sett cola. Men ja, så skulle vi få dette kjøleskapet på plass og det veide ikke mindre enn 100 kg. Vi fikk det til slutt inn i leiligheten og skulle da begynne å skru av håndtakene for å få det inn døren til kjøkkenet. Det skulle være lettere sagt enn gjort, fordi disse håndtakene var ikke ment til å skru av, men etter å ha holdt på i flere timer så fikk vi de av. Endelig tenkte vi og begynte å skulle skyve det inn gjennom dørkarmen. Der stoppet det opp. Den var ikke bred nok og kjøleskapet gikk inn inn. Ingen veier. Så da måtte vi rive karmen og få laget helt ny dørkarm. Som at det ikke var nok å gjøre fra før. 

 

Dette er bare noen av utfordringene og kaoset man møter på når man holder på å pusse opp. Det dukker alltid opp mye mer som trengs å gjøres på veien og ja man mister motet MANGE ganger. Jeg gjør det sånn ca hver dag. Det er nesten så det føles som å bo på en byggeplass. En natt lå jeg å sov i sengen med en diger sag ved siden av meg på gulvet, haha. Alle tingene våre er pakket i esker og vi finner knapt klær å ha på oss. Men oppi alt dette så finnes det likevel noen veldig få bra ting også da. For eksempel så har man en veldig god grunn for å spise drittmat og bestille take away. Det har det blitt en del av i denne prosessen. Har faktisk fått kjeft av han ene som jobber i just eat fordi jeg har registrert feil mobilnummer der og første gangen han var her hadde han ventet ute i 20 minutter før han fant ut hvilken etasje det var. Han ba meg da om å endre til rett mobilnummer, men dette glemte jeg seff. Neste gang vi bestilte fra just eat var det samme fyren som leverte, han hadde ventet like lenge og var mildt sagt ikke fornøyd. En annen ting som er litt koselig er faktisk å ha sengen foran tven i stuen. Det blir nesten som å være på besøk hjemme hos hverandre når man bor hos foreldre og sitter på rommet. Også blir det jo forhåpentligvis bra til slutt. Ellers vil jeg nok si det er mest frustrasjon og koas og enda litt mer koas. 

- Charlotte 

2 kommentarer

littutenfor

14.11.2017 kl.22:40

Skal jeg ringe sinnasnekker'n?

Haha neida. Alltid slit med oppussing. Men blir fint når det er ferdig! :)

De 3 musketerer

15.11.2017 kl.11:02

Haha, hadde kanskje ikke vært så dumt det! Ja det er helt sant :)

Skriv en ny kommentar

De 3 musketerer

De 3 musketerer

26, Bergen

Vi er tre jenter som jobber sammen på et sykehjem i Bergen og som tenkte at det å blogge kan være inngangen til det å få en litt høyere månedslønn. Håper mange heier på oss på vei mot bloggtoppen!

Kategorier

Arkiv

hits